TIP HAMIL DAN SET SUBUR DAN TESTIMONI BERJAYA HAMIL DENGAN SHAKLEE ..

1
Anda mencuba untuk hamil, cuba beberapa tips ini untuk membantu supaya anda dapat hamil. Mungkin anda pernah mendengar banyak rumor yang beredar tentang bila waktu terbaik melakukan hubungan seks, berapa kali hubungan seksual dilakukan, posisi dan cara seksual dilakukan dan sebagainya dan hal-hal yang meningkatkan kemungkinan untuk dapat hamil.


Beberapa Tips Untuk Hamil:

-Waktu terbaik untuk persenyawaan
Penting untuk mengetahui bila masa terbaik untuk terjadinya pembuahan pada seorang wanita. Masa terbaik untuk persenyawaan adalah saat masa subur atau ovulasi dari seorang wanita.

Yang perlu diperhatikan ialah telur yang matang hanya akan hidup 24 jam sedangkan sperma hidup 48-72 jam dalam tubuh wanita. Oleh kerana itu, melakukan hubungan seks sebelum saat ovulasi lebih baik untuk meningkatkan kehamilan daripada sehari atau dua hari selepas itu.

Kekerapan hubungan seksual 
Kekerapan melakukan hubungan seksual, ini semua bergantung dari setiap pasangan. Tidak ada angka khusus yang boleh memastikan berapa kali seseorang perlu melakukan seks untuk dapat hamil. Ada wanita yang hamil hanya dengan satu kali saja tapi yang lain memerlukan waktu yang lebih lama. Yang terpenting "seberapa banyak" anda melakukan hubungan seksual pada "masa yang terbaik untuk persenyawaan".

Nikmati proses hubungan seksual anda 
Kajian menunjukkan bahawa ketika seorang wantia mencapai orgasme, akan membentuk suasana alkaline pada faraj yang mana sperma suka daripada keadaan normal vagina. Jika anda mencapai orgasme pada masa yang sama atau sesaat sesudah pasangan anda ejakulasi maka kesempatan sperma untuk selamat sampai di servik lebih meningkat.

-
Kedudukan hubungan seksual 
Kedudukan seks yang digalakkan untuk meningkatkan kemungkinan terjadinya kehamilan adalah lelaki diatas (man on top)

Jangan Banyak Bergerak Selepas Seks? 
Tidak ada bukti yang menunjukkan bahawa selepas hubungan seksual dengan tidak bergerak dan tetap dalam posisi tidur dengan kaki atau pinggul lebih tinggi setelah seks akan meningkatkan kesuburan. Kerana sebenarnya sperma sudah berada di dalam servik sesaat setelah ejakulasi. 
Tapi ada pakar yang tetap menggalakkan untuk memberi masa untuk sperma berenang ke servik dengan sebuah bantal selama seks. 
Yang terpenting juga sewaktu anda membersihkan, elakkan mengunakan cecair pencuci faraj sesaat setelah hubungan seksual, kerana cecair pencuci faraj boleh bersifat toxic untuk sperma.

- Buat para suami
Para suami sebaiknya menghindari memakai seluar dalam yang terlalu ketat atau mandi air panas, hal ini akan menurunkan kemungkinan kehamilan kerana proses penekanan atau panas didaerah testis (pembentuk sperma).

- Relaks
Cubalah untuk tetap rileks dalam menghadapi hal ini bersama pasangan karena Stress hanya akan menyulitkan terjadinya persenyawaan

- Jaga kesihatan anda
Menjaga kesehatan adalah hal yang sangat penting. Pastikan tubuh anda cukup nutrisi. Ingat bahawa wanita yang sihat akan lebih mudah hamil daripada yang mempunyai berat badan yang berlebihan atau kurang.

Ini semua adalah tips untuk membantu anda untuk meningkatkan kemungkinan untuk hamil. Ingatlah kebanyakan, waktu sperma masuk ke dalam saluran tiub dan telur yang matang siap untuk dihasilkan maka hanya 30 % saja yang mempunyai hasil ujian kehamilan positif dan sisanya 70 % walaupun melakukan semuanya dengan baik tapi tetap harus menunggu dan mencuba lagi.

Dan bila anda sudah mencuba melakukan hal ini selama 1 tahun dan belum hamil juga, sebaiknya berjumpalah dengan doktor anda untuk mendapatkan penerangan yang terbaik.

Semoga berhasil!

Namun, selain semua tips2 diatas, jangan sampai kita melupakan satu hal yang paling penting iaitu berdoa pada Allah. Kerana pada dasarnya bukan kita yang menyebabkan lahirnya anak kita hanyalah perantara semata. Insyallah doa+usaha+tawakal akan menghasilkan impian yang diingini... 

Di bawah ini ada beberapa testimoni yang dah berjaya hamil dengan Shaklee..Alhamdullilah...
Boleh hubungi saya di:

Mas
( id shaklee :1076676)
♥ sms/whatsApp: 016-6551125
♥ Emel : arya_nie@yahoo.com
♥ Fb: https://www.facebook.com/massyahvitacare sila klik LIKE utk info terkini

1 comment: